Volledig scherm
© Thinkstock

Voorlopig toch niet anoniem solliciteren bij gemeente Eindhoven (poll)

EINDHOVEN - Het is nog maar de vraag of anoniem solliciteren tot meer 'kleur' in het personeelsbestand leidt van de gemeente Eindhoven. Dus vóór het die maatregel doorvoert, wil het Eindhovense college eerst onderzoek laten doen door de Universiteit van Tilburg.

Afkomst, uiterlijk, sekse en leeftijd mogen geen rol spelen bij de kans die iemand heeft op een baan bij de gemeente Eindhoven. Raad en college willen dat kandidaten louter op hun kunnen worden beoordeeld. Daarom besloot de raad in februari dat de gemeente anoniem solliciteren zou invoeren. Dit was een van de maatregelen in het anti-discriminatievoorstel van D66-raadslid Mpanzu Bamenga.

Het college van B en W komt hier nu op terug. In plaats van direct anoniem solliciteren in te voeren laat het eerst onderzoeken wat de knelpunten binnen de ambtelijke organisatie zijn.

Den Haag
In Den Haag loopt al een proef met anoniem solliciteren. In de eerste fase van de selectie worden naam, geboorteplaats en het geboorteland onleesbaar gemaakt op brief en cv. Tot nu toe lijkt dat niet of nauwelijks verschil te maken: de kans voor mensen met een migratie-achtergrond om op gesprek te komen steeg maar met 1 procentpunt.

Lees maandag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
33'
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1565 stemmen