Volledig scherm
Het Baekelandplein in Eindhoven. Archieffoto Irene Wouters

Voormalig burgemeester Rob van Gijzel mocht vergunning bordeel Baekelandplein in Eindhoven intrekken

EINDHOVEN - Voormalig burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft vorig jaar terecht de vergunning van een bordeel aan het Baekelandplein ingetrokken. Dat concludeert de voorzieningenrechter in Den Bosch.

De burgemeester trok de toestemming voor drie ramen in augustus 2016 in. Uit een integriteitsonderzoek bleek dat de de kans groot was dat de vergunning zou worden gebruikt voor criminele activiteiten. Ook bestond het ernstige vermoeden dat de eigenaar zich vier jaar eerder schuldig had gemaakt aan strafbare feiten.

De exploitant maakte bezwaar tegen de beslissing en vroeg de rechter vorige week vrijdag een voorlopige beslissing totdat een lopend bezwaar afgehandeld zou zijn. Volgens de ondernemer was de inhoud van het onderzoek niet juist.

Volgens de rechter heeft Eindhoven gecontroleerd of er zorgvuldig onderzoek is verricht En dus mocht Van Gijzel de conclusie trekken dat er een ernstig gevaar was. Hij baseerde zich verder op informatie uit een strafrechtelijk onderzoek naar een aantal medeverdachten.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1260 stemmen