Volledig scherm
© Thinkstock

Voortvluchtige ladingdief leefde maanden in een schuurtje in Eindhoven

EINDHOVEN - Een 34-jarige Eindhovenaar die nog een deel van zijn gevangenisstraf moet uitzitten is zaterdag opnieuw aangehouden. Hij kreeg 290 dagen celstraf, omdat hij betrokken was bij diefstal van lading uit vrachtwagens in 2014. Na 103 dagen gezeten te hebben, nam de man ongeoorloofd verlof en keerde niet meer terug naar de gevangenis.

De politie-eenheid die de man in 2014 aanhield, kon de man opnieuw opsporen. De man werd aangetroffen in een schuurtje achter een woning in Eindhoven. Daar leefde hij al sinds februari. De schuur was ingericht als woning, met onder andere een tv, een schotelantenne en een kachel.

De man is teruggebracht naar zijn cel, waar hij de overige 187 dagen van zijn straf moet uitzitten.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1491 stemmen