Volledig scherm
Peter Pan Speedrock in de Effenaar

Vriendschapspenning voor Peter Pan Speedrock bij afscheidsconcert in De Effenaar Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Zaterdagavond was het allerlaatste concert van Peter Pan Speedrock. Voorafgaand aan de show ontving de band de Vriendschapspenning uit handen van de wethouder van cultuur Mary-Ann Schreurs.

De gemeente roemt niet alleen de vele prijzen die de bandleden hebben gewonnen, hun omvangrijke oeuvre en hun buitenlandse tours, maar ook het respect dat ze uitdragen voor de stad Eindhoven (o.a. door middel van het nummer 'Rockcity') en hun initiatieven als Speedfest en Klok Rock Orange. Dat is te lezen op de website van de Effenaar.

De Effenaar heeft het afscheidsconcert live uitgezonden via Facebook. Peter Pan Speedrock begon in 1996 en wordt beschouwd als het vlaggenschip van de Eindhoven Rockcity-beweging. Na 20 jaar valt het doek voor de mannen.

Het college van burgemeester en wethouders kent de Vriendschapspenning van de stad Eindhoven toe aan personen die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad. Eerdere winnaars waren onder andere Pieter van den Hoogenband, Lenny Kuhr, Maarten van der Weijden en Guus Meeuwis.

Volledig scherm
Peter Pan Speedrock © Bert Jansen
Volledig scherm
Zaterdagavond was het allerlaatste concert van Peter Pan Speedrock in de Effenaar.. Voorafgaand aan de show ontving de band de Vriendschapspenning uit handen van de wethouder van cultuur Mary-Ann Schreurs.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (7%)
  • Oneens (93%)
1498 stemmen