Volledig scherm
© Thinkstock

Vrijspraak voor moord in zaak Karaman in Valkenswaard; wel veroordeling brandstichting en drugsbezit

DEN BOSCH - Een 38-jarige man uit Utrecht en een 50-jarige man uit Amsterdam zijn donderdag vrijgesproken voor de moord op op Eindhovenaar Mahmut Karaman (33) in Valkenswaard.

Ruben J. (38) uit Utrecht is wel veroordeeld voor het in bezit hebben van 15.000 XTC pillen die in zijn woning worden gevonden tijdens zijn arrestatie. Seref C. (50) uit Amsterdam is veroordeeld voor brandstichting. Hiervoor krijgen ze respectievelijk twintig maanden en een jaar celstraf.

Officier van justitie Wineke Wichern had celstraffen van 21 en 22 jaar geëist voor de moord op Karaman. De Eindhovenaar werd op 30 december 2014 doodgeschoten bij zijn autobedrijf aan de Vest in Valkenswaard. De fatale schietpartij is vastgelegd op camerabeelden, maar de schutter is hierop niet te herkennen. Er zijn ook geen getuigen die iets hebben gezien. De rechtbank heeft daardoor onvoldoende bewijs dat een van de twee verdachten de man heeft doodgeschoten. Ze gaan er wel van uit dat de mannen bij de moord betrokken zijn, maar kunnen dat niet ten laste leggen.

Uit bewijzen blijkt wel dat de mannen voorverkenning hebben gedaan. Ook werd DNA-materiaal bij de oudste van de twee verdachten aangetroffen op de gebruikte kogelpatronen en heeft hij ruim twee weken na de moord de vluchtauto in brand gestoken. Daarvoor veroordeelt de rechtbank Seref C. dan ook. De rechtbank acht wel bewezen dat Seref C. in januari de vluchtauto in brand stak en veroordeelt hem daarvoor.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1105 stemmen