Volledig scherm
Zestien woningen van het project Aquaveste (aan de Waterlinie) zijn sinds eind vorig jaar al in bezit van de gemeente Eindhoven. © Infographic Elisee van Heukelom

VVD-vragen over kwestie-Aquaveste Meerhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense VVD heeft wethouder Yasin Torunoglu (PvdA) op het matje geroepen. De wethouder moet aan de gemeenteraad uitleg geven over de verkoop van negen appartementen in het complex Aquaveste in de wijk Meerhoven.

De VVD wil van de wethouder precies weten hoe die verkoop is verlopen.

Onlangs berichtte deze krant dat de Veldhovense ondernemer Paul van Kemenade van Kema Beleggingen achter het net heeft gevist bij de verkoop van deze sinds 5 jaar leegstaande appartementen in Meerhoven. Van Kemenade is daar boos over omdat hij zegt het hoogste bod te hebben gedaan: 1,2 miljoen euro. Het gemeentebestuur heeft de appartementen echter gegund aan Woonbedrijf, dat 1 ton minder voor de woningen had geboden.

In een reactie erkende het gemeentebestuur dat de kwestie niet helemaal gelopen is zoals had gemoeten. Volgens de woordvoerder van Torunoglu was er sprake van 'schoonheidsfoutjes'.

VVD-raadslid Joost de Jong heeft over deze kwestie nu vragen gesteld aan het college. Hij wil namens zijn partij weten of er inderdaad sprake is van 'schoonheidsfoutjes'. Ook vraagt hij zich af of de gemeente en/of de belegger schade hebben geleden en of er nog sprake is van eventuele claims. Verder wil de VVD weten waarom de gemeenteraad door de wethouder niet op de hoogte gebracht is van deze kwestie. Dat is pikant omdat Torunoglu dinsdagavond in de raad tijdens een interpellatiedebat ook al op het matje moet komen. Aanleiding daarvoor is dat hij de raad niet volledig geïnformeerd heeft over de mogelijke komst van een supermarkt naar Acht.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (7%)
  • Oneens (93%)
1724 stemmen