Volledig scherm
© pixabay.com

Werkstraf voor man die 122 kilometer per uur door stadscentrum Eindhoven reed

DEN BOSCH - Een maand voorwaardelijke celstraf en 180 uur werkstraf.
Dat eiste de officier van justitie tegen een Eindhovenaar die met 122 kilometer door het centrum van zijn stad reed, op de vlucht voor de politie.

Mustapha el-H. (24) moet als het aan officier Roel Krijtenburg ligt ook een boete betalen van 650 euro, plus 300 euro smartengeld aan elk van de 2 agenten wier wagen hij raakte omdat ze zich daarbij ernstig bedreigd voelden. Als het nog eens gebeurt, moet El-H. zijn rijbewijs een halfjaar inleveren.

Krijtenburg worstelde maandag in de rechtbank in Den Bosch met de vraag welke straf hij moest eisen. Aan de ene kant zag hij in El-H. de lieve zoon die fulltime voor zijn zieke ouders zorgt, aan de andere kant de man die 's nachts in een auto rijdt met 4 anderen, onder invloed van alcohol een stopteken van de politie negeert en ervandoor gaat.

Op de avond van 13 maart 2015 had El-H 3 vrouwen en een vriend in zijn auto, toen hij vol gas gaf na het stopteken. Een van de vrouwen verklaarde 'superbang te zijn geweest dat er een ongeluk ging gebeuren.' Een ander zei dat de stemming in de auto 'een beetje wild was. Een beetje stoer doen.'

Bij de eerste poging van de politie hem te laten stoppen, reed El-H. tegen de politiewagen aan en ging hij er opnieuw vandoor. De politie kon hem uiteindelijk aanhouden in de Kruisstraat. Daarbij viel een waarschuwingsschot.

De oudste rechter sprak de verdachte vaderlijk toe. "Ik moest in het weekend aan u denken toen ik een foto zag van een ongeluk in Duitsland met 4 doden en een zwaargewonde." El-H. - die eerder andere verkeersdelicten en een tasjesroof pleegde - reageerde stellig. "Het zal niet meer gebeuren."

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1965 stemmen