Volledig scherm
PSV-directeur Toon Gerbrands © ANP

Wethouder Depla: Toon Gebrands moet uitleg geven aan raad Eindhoven over hoge beloning spelers PSV

EINDHOVEN - PvdA-wethouder Depla ziet geen enkele reden om PSV aan te spreken op de hoge beloning voor zijn spelers. In de raadsvergadering van dinsdagavond legde hij, na kritische vragen van GroenLinks, de bal neer bij de gemeenteraad: die moet PSV-directeur Toon Gerbrands maar uitnodigen voor uitleg.

GroenLinks-fractievoorzitter Rik Thijs kondigde aan dat er inderdaad zo'n informatieve raadsavond gaat komen.Voor wethouder Depla is het duidelijk: Toen de gemeente in 2011 besloot om het noodlijdende PSV te helpen - door de ondergrond van het Philips Stadion en de Herdgang te kopen voor 48 miljoen euro en PSV erfpacht te laten betalen - is er in de afspraken niets vastgelegd over salarissen.

"Ik wilde me toen ook zo min mogelijk mengen in de bedrijfsvoering van PSV. Waar het bij de afspraken om ging, was financiële zekerheid voor de gemeente. Hoeveel salarissen individuele spelers krijgen, maakt daarbij niet uit."

NRC Handelsblad onthult dinsdag tal van financiële gegevens en salarissen van PSV. PSV-watcher Rik Elfrink over spelerssalarissen van boven een miljoen.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
1661 stemmen