Volledig scherm
De voormalige Philips Bedrijfsschool, nu Summa College, mag de komende jaren omgebouwd worden tot woningen.

Woningen in Summa College Eindhoven toch toegestaan

EINDHOVEN – Foolen en Reijs kunnen vanaf 2018 aan de slag met de oude Philips Bedrijfsschool, het huidige pand van het Summa College aan de Frederiklaan/Kastanjelaan in Eindhoven.

Het college van B en W komt terug op het besluit om woningbouw pas na 2020 toe te staan. Dat schrijft het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad. Vorig jaar werd transformatie van het grote onderwijspand in vooral kleine wooneenheden nog geweigerd vóór 2021. Op het nabijgelegen Strijp-S worden de komende jaren ook veel woningen opgeleverd; het aanbod zou te groot worden.

Programma
Het college van B en W komt daar nu op terug. Wel is het programma voor de bouw veranderd: minder eenheden (400 in plaats van 530), minder kleine appartementen (230 in plaats van 330), deels goedkopere eenheden en meer woningen voor specifieke doelgroepen. Zo worden er woningen voor statushouders/asielzoekers, zorgwoningen en flexwoningen in gevestigd.

Het college wil dat nu wel toestaan, omdat zo het cultuurhistorisch belangrijke gebouw gered kan worden. De Van Abbestichting had daar sterk op aangedrongen. Bovendien trekt de markt enorm aan en is er wel ruimte voor dit aanbod.

Bedrijfjes
Ook is met eigenaar/ontwikkelaar Foolen en Reijs afgesproken dat er in het voormalige mts-gebouw en de autowerkplaats (3500 vierkante meter) Strijp-S-achtige stedelijke functies en bedrijfjes gevestigd worden.

Summa College zou na de zomer van 2017 uit het gebouw vertrekken. Er is wel nog een veiligheidsclausule ingebouwd. Indien nodig kan Summa blijven tot uiterlijk zomer 2018. Een besluit daarover valt in januari. Foolen en Reijs vinden beide opties geen probleem, zegt Lee Foolen. Hij is blij dat het plan nu door kan.

Live Voetbal

home logo ChelseaCHE
20:45
AS RomaROM
away logo

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1663 stemmen