Ronald Jonkman op het festivalterrein van Legends of Rock Tribute Festival XXL in Raalte.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Jonkman op het festivalterrein van Legends of Rock Tribute Festival XXL in Raalte. © Shody Careman

Normaal hoppen ze van festival naar festival, nu is agenda leeg: ‘Vakantie, onwerkelijk’

Normaal gesproken hoppen ze ’s zomers van festival naar festival. Nu is de agenda van deze decorbouwers, dj’s en vrijwilligerscoördinatoren griezelig leeg. Wat is hun plan B?

  1. Basisschooljuf Pien gaat viral met ‘stoepbezoek’ bij haar leerlingen

    Basis­school­juf Pien gaat viral met ‘stoepbe­zoek’ bij haar leerlingen

    Thuisonderwijs is zo makkelijk nog niet. Want hoe hou je de leerlingen gemotiveerd? Als er iemand is die zich daarvoor inzet dan is het juf Pien wel. Pien woont in Twente en is juf van groep 4. Naast het thuisonderwijs ondersteunt ze haar leerlingen ook door middel van zogenoemd ‘stoepbezoek’. ,,Toen ik aan het videobellen was met de klas, kwam ik ineens op het idee om bij ieder kind even langs te gaan om te kletsen.’’
  2. Demonstranten op Malieveld positief over versoepeling coronaregels: ‘Dit biedt weer perspectief’

    Demonstran­ten op Malieveld positief over versoepe­ling coronare­gels: ‘Dit biedt weer perspec­tief’

    Op het Malieveld in Den Haag houden horeca-ondernemers, festivalorganisatoren, artiesten, circussen, kermisexploitanten en bedrijven en werknemers uit de entertainmentsector sinds vanmiddag een rustig protest. Ze komen in actie tegen ‘te strenge coronaregels’ en vóór meer financiële steun van de overheid. Het bericht dat het kabinet de coronamaatregelen verder gaat versoepelen en dat er vanaf 1 juli geen restricties meer zijn voor het aantal mensen bij evenementen, zolang de 1,5 meter afstand kan worden bewaard, zorgde voor positieve reacties.