Gepost door
Maschja Racz
Rijksmuseum Amsterdam
Telefoon
Automatisch
Volledig scherm
PREMIUM
Gepost door Maschja Racz Rijksmuseum Amsterdam Telefoon Automatisch © RV

Van een lucky shot tot surrealistisch beeld: dit zijn de winnaars van De Fotoacademie

Docenten Pim Ras, Sanne Donders en Pim Hoving selecteerden deze vier bijzondere foto’s die tegelijkertijd een tijdsdocument zijn. Beelden van nu die volgend jaar hopelijk niet meer te maken zijn. De makers krijgen hun examenfoto op posterformaat. Geslaagd! 

 1. Zo maak je mooie foto's van de 1,5 metersamenleving en stuur jouw ‘meesterwerk’ in
  PREMIUM
  Fotowedstrijd

  Zo maak je mooie foto's van de 1,5 metersamen­le­ving en stuur jouw ‘meester­werk’ in

  Na zes gevarieerde weekopdrachten met praktische tips van gastdocenten Pim, Sanne en Joost, eindigt De Fotoacademie met een ‘spektakelstuk’. Voor jouw meesterwerk, dat moet aansluiten bij het thema 1,5 meter, kun je alle geleerde lessen in praktijk brengen en je creativiteit en fantasie de vrije loop laten. Vier inzenders van bijzondere foto’s worden beloond met een vergroting op 1,5 meter (150 x 100 cm). Ter inspiratie een aantal voorbeelden van gepubliceerde krantenfoto’s van de 1,5 metersamenleving.
 2. Zo maak je prachtig verstilde fotografische kunst en dit waren jullie inzendingen
  PREMIUM
  Fotoacademie

  Zo maak je prachtig verstilde fotografi­sche kunst en dit waren jullie inzendin­gen

  Wil je nog meer plezier beleven aan fotograferen? Doe dan mee met De Fotoacademie, een veelzijdige, interactieve fotografieworkshop voor iedereen die zijn huis-tuin-keukenkiekjes een boost wil geven. Deze week opdracht vier: maak een foto van een stilleven. Pim Ras geeft enkele tips. Meedoen? Upload je foto onderaan deze pagina. Een selectie van de inzendingen verschijnt in de krant.
 3. Rick deelt foto van speciale schatkist voor zoon (12) die eerste verjaardag zonder moeder viert

  Rick deelt foto van speciale schatkist voor zoon (12) die eerste verjaardag zonder moeder viert

  Af en toe komt er op Twitter een bericht voorbij waar je stil van wordt. Rick uit Soest plaatste een tweet over zijn zoon Nick die vrijdag jarig is; zijn eerste verjaardag zonder zijn moeder Nicolien. Toch krijgt Nick een cadeau van Nicolien, uit de schatkist die zij voor haar dood voor hem vulde met cadeaus. ,,Het was onbeschrijfelijk moeilijk voor haar om dat te doen, maar zo is ze er toch nog een beetje bij.”