Volledig scherm
Rob Pieters blijft voorlopig de beheerder van Het Klooster in Nuenen. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Beheerder voorlopig nog in Het Klooster in Nuenen

NUENEN - Interim-beheerder Rob Pieters ontfermt zich zeker nog tot het eind van het jaar over de exploitatie van Het Klooster in Nuenen. De gemeente heeft het contract met hem verlengd tot het eind van 2018.

Pieters is sinds medio 2016 de beheerder van Het Klooster nadat de vorige exploitant failliet ging. De gemeente werkt sindsdien aan een nieuw exploitatiemodel voor het cultureel centrum midden in het dorp.

Verbouwing

Vorig jaar werd cultureel ondernemer Paul van Oort door de gemeente binnengehaald om een plan te maken voor het gemeenschapshuis. In december presenteerde hij het ambitieuze plan om het voormalige klooster ingrijpend te verbouwen tot een laagdrempelig, open en bruisend gemeenschapshuis met bovendien plek voor horeca, professioneel theater en film. De verbouwing gaat 2,5 tot 3 miljoen euro kosten en voor de exploitatie is jaarlijks 250.000 euro subsidie nodig.

Gemeenteraad

De gemeenteraad beslist voor de zomer over de toekomst van Het Klooster. Wethouder Joep Pernot durft nog niet te beweren dat het contract met interim-beheerder Rob Pieters voor het laatst is verlengd. ,,Alles hangt af van de gemeenteraad en we zijn best tevreden zoals het nu gaat'', reageert hij. 

Volgens de wethouder is het goed mogelijk dat de gemeente ook tijdens de verbouwing een beroep op de huidige beheerder doet. ,,Het kan nog alle kanten op'', aldus Pernot.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement