Volledig scherm
Samenwerking © Thinkstock

Bezwaar Nuenen tegen ingreep provincie zonder resultaat

NUENEN/DEN BOSCH - Het bezwaar van Nuenen tegen de keuze van de provincie om de regie in het fusieproces van de gemeente over te nemen, heeft geen resultaat opgeleverd. Gedeputeerde Staten oordelen dat de interventie formeel geen besluit is waar de gemeenteraad bezwaar tegen kan maken. De raad krijgt later de kans om haar stem te laten horen, aldus de provincie.

De Nuenense gemeenteraad is het volstrekt niet eens met het optreden van de provincie in het proces dat moet leiden tot een herindeling met Eindhoven of Son en Breugel. Nuenen meent dat er geen draagvlak is voor de ingreep en oordeelt dat de interventie door de provincie alleen maar vertraging oplevert.

Als gevolg van de beslissing gaat het fusieproces onder leiding van twee gedeputeerden door. Gedeputeerde Staten zijn begonnen aan overleg met de drie betrokken gemeenten over de mogelijkheden van een herindeling. Woensdag is er een eerste gesprek geweest met het college van B en W van Nuenen.  

  1. Bonte avond met Franse slag in Nederwetten

    Bonte avond met Franse slag in Nederwetten

    NUENEN - De intimiteit van Nederwetten toonde zich zaterdagavond in de vele lokale optredens. De kleinste danseresjes, de Spettertjes, openden met hun Halloweendans. Hoewel eng bedoeld waren ze vooral vertederend. De Spetters van de Wetters showden hun Rock & Roll skills. Ook de dames van de Raad zetten hun beste beentjes voor. Met een knipoog naar Prins Preparé en adjudanten Importé en Overkâppé brachten zij een uitbundige Franse medley die behalve gezongen ook werd uitgebeeld in kleding en toneelspel. Een optreden met ‘de Franse (in)slag’ gaf een van de dames later aan.

Geldrop e.o.