Volledig scherm
Samenwerking © Thinkstock

Bezwaar Nuenen tegen ingreep provincie zonder resultaat

NUENEN/DEN BOSCH - Het bezwaar van Nuenen tegen de keuze van de provincie om de regie in het fusieproces van de gemeente over te nemen, heeft geen resultaat opgeleverd. Gedeputeerde Staten oordelen dat de interventie formeel geen besluit is waar de gemeenteraad bezwaar tegen kan maken. De raad krijgt later de kans om haar stem te laten horen, aldus de provincie.

De Nuenense gemeenteraad is het volstrekt niet eens met het optreden van de provincie in het proces dat moet leiden tot een herindeling met Eindhoven of Son en Breugel. Nuenen meent dat er geen draagvlak is voor de ingreep en oordeelt dat de interventie door de provincie alleen maar vertraging oplevert.

Als gevolg van de beslissing gaat het fusieproces onder leiding van twee gedeputeerden door. Gedeputeerde Staten zijn begonnen aan overleg met de drie betrokken gemeenten over de mogelijkheden van een herindeling. Woensdag is er een eerste gesprek geweest met het college van B en W van Nuenen.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee jaar natuurstudie voor vrijwilligersbaan als IVN-gids
    PREMIUM

    Twee jaar natuurstu­die voor vrijwilli­gers­baan als IVN-gids

    GELDROP - Natuurgids word je niet zomaar, daar gaat een opleiding van twee jaar aan vooraf. ,,Veel zelfstudie en daarnaast elke twee weken een woensdagavond en op zaterdag excursie in het veld", vertelt Willemjan van Laarhoven (39) uit Heeze. Hij is een van de 27 cursisten die de Natuurgidsenopleiding van IVN heeft afgerond. ,,En dat is nog maar de basis van waaruit je verder leert", vult Anja Thomassen (64) aan. De Eindhovense is net begonnen als gids bij IVN-Geldrop.

Geldrop e.o.