Volledig scherm
De bouw van een autoshowroom in Nuenen gaat projectontwikkelaar Ban Bouw mogelijk een boete opleveren. © FotoMeulenhof

Boete dreigt voor Ban Bouw wegens overtreding bouwstop in Nuenen

NUENEN - De gemeente Nuenen overweegt projectontwikkelaar Ban Bouw alsnog een boete op te leggen omdat zonder geldige vergunning is begonnen met de bouw van een autoshowroom en wasserette aan de Collseweg. Ook van een bouwstop en een dwangsom trok het bedrijf zich niks aan.

Ban Bouw kreeg in november vergunning voor de nieuwbouwplannen. Het bedrijf begon nagenoeg meteen met het werk en wilde de bezwaartermijn niet afwachten.

In december maakte showkorps O&V bezwaar tegen de bouwvergunning. De drumband was teleurgesteld omdat er in de nieuwe plannen geen ruimte meer was voor een repetitieruimte.

Bouwstop

Ondanks het ingediende bezwaar bleef de projectontwikkelaar bouwen, constateerde de gemeente tijdens een controle op 3 januari. Een dag later werd een bouwstop opgelegd inclusief een dwangsom van maximaal 10.000 euro om voortzetting van het werk te voorkomen.

Directeur Jack Aldenhoven erkende eerder dat het werk nooit is stilgelegd. Ban Bouw ging in overleg met O&V over een oplossing voor een oefenruimte en na beloftes trok het showkorps zijn bezwaar deze maand in en zo werd de bouwvergunning geldig.

Voor de gemeente maakt dat geen verschil, werd maandagavond duidelijk tijdens de behandeling van het bezwaar van Ban Bouw tegen de bouwstop en dwangsom. ,,Er is gebouwd tijdens de bouwstop’’, reageerde de vertegenwoordiger van het Nuenense college van B en W resoluut. Of de dwangsom ook wordt geïnd moet het college nog beslissen.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement