Volledig scherm
Monoloog Bruni Heinke: 'Het liefje van Vincent' in het Van Goghkerkje.

BrabantNacht in Nuenen met Van Gogh

NUENEN - Tijdens de BrabantNacht ontmoeten mensen elkaar uit de verre omgeving, onder andere in Nuenen voor een Van Gogh-nacht. BrabantNacht wordt dit jaar voor het eerst gehouden. Eerste activiteit: een picknick en rondleiding bij de Opwettense Watermolen.

Bij de watermolen werd genoten van een luxe picknick en van een rondleiding door één van de gidsen van het Vincentre, Nuenens eigen Van Gogh Museum en onderdeel van Van Gogh Village Nuenen.

In Nuenens centrum verspreid men zich over verschillende locaties. Molen De Roosdonck wordt bekeken, en de plek waar het huisje van de aardappeleters stond. Het Park met het beeld van Vincent en de 3D-verbeelding van diezelfde aardappeleters wordt bezocht, net als de Van Gogh-pastorie en de vijver in de tuin, locatie van Van Goghs ‘Vijver met ijsvogel’.

Uiteindelijk komt iedereen weer samen in het Van Goghkerkje aan de Papenvoort. Na een klop op de deur ‘verschijnt’ daar Margot Begemann. Zij brengt de tijd terug naar 1906, het jaar waarin ze terugblikt op haar dramatische verlopen liefdesrelatie met haar buurjongen, de twaalf jaar jongere Vincent van Gogh. Bruni Heinke schittert opnieuw als Margot, op een wederom sfeervolle en bijzondere locatie.
Terug in het heden wacht het Vincentre. Men kan door het museum zwerven en Van Goghs tijd in Nuenen beleven. Het ‘donkerste onderdeel is tot het laatst bewaard, een wandeling over het Van Gogh - Roosegaarde fietspad, gebaseerd op de Zuid-Franse sterrenhemel op Van Goghs ‘De sterrennacht’

Volledig scherm
BrabantNacht in Nuenen.
Volledig scherm
Opwettense Watermolen in Nuenen met gids Remmet van Luttervelt.
  1. Bonte avond met Franse slag in Nederwetten

    Bonte avond met Franse slag in Nederwetten

    NUENEN - De intimiteit van Nederwetten toonde zich zaterdagavond in de vele lokale optredens. De kleinste danseresjes, de Spettertjes, openden met hun Halloweendans. Hoewel eng bedoeld waren ze vooral vertederend. De Spetters van de Wetters showden hun Rock & Roll skills. Ook de dames van de Raad zetten hun beste beentjes voor. Met een knipoog naar Prins Preparé en adjudanten Importé en Overkâppé brachten zij een uitbundige Franse medley die behalve gezongen ook werd uitgebeeld in kleding en toneelspel. Een optreden met ‘de Franse (in)slag’ gaf een van de dames later aan.

Geldrop e.o.