Volledig scherm
Nuenen dorpsgezicht. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Burgemeester Houben van Nuenen: fusiebesluit provincie vooringenomen

NUENEN – Het besluit van de provincie om Nuenen te dwingen tot een fusie met Eindhoven getuigt van weinig respect en is vooringenomen. Burgemeester Maarten Houben heeft dat dinsdag gezegd in zijn reactie op de brief waarin Gedeputeerde Staten de geforceerde herindeling rechtvaardigt.

Volgens de provincie is Nuenen vanwege het zwakke gemeentebestuur niet in staat om zelfstandig te blijven. Houben is het daar volstrekt niet mee eens: ,,Het lijkt er op dat er is gezocht naar argumenten om een fusie op te leggen. De argumentatie is uitermate zwak. Van de provincie had ik meer respect verwacht voor het werk van de gemeente. Ambtenaren, raadsleden en collegeleden hebben keihard gewerkt en we komen van ver’’, reageerde de burgemeester.

Houben is niet verrast door de beslissing van de provincie Noord-Brabant die haaks staat op de keuze van het gemeentebestuur dat op termijn wil fuseren met Son en Breugel.

De burgemeester wil zo snel mogelijk in overleg met het college van B en W en de gemeenteraad om het besluit te bespreken. Ook een extra gemeenteraadsvergadering hoort tot de opties. ,,Ik begrijp alle emoties maar we moeten hier verstandig kijken naar de betekenis van deze beslissing.’’

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement