Volledig scherm
Burgemeester Maarten Houben

Burgemeester Houben van Nuenen kan weer op zoek naar nieuwe woning

NUENEN – Een half jaar na zijn verhuizing naar Nuenen moet burgemeester Maarten Houben alweer voorzichtig gaan uitkijken naar een nieuwe woning. De burgemeester woont sinds september vorig jaar antikraak in een huis van de gemeente dat mogelijk volgend jaar al in de verkoop gaat. De Nuenense wethouder Martien Jansen heeft dat gezegd naar aanleiding van vragen uit de gemeenteraad.

Houben woont in een huis dat de gemeente Nuenen in 2010 heeft gekocht voor de ontwikkeling van Nuenen-West. De tweekapper staat samen met enkele andere bestaande woningen in het eerste deelgebied van de nieuwe woonwijk.

Gemeenteraadsfractie Lijst Pijs meent dat de gemeente vanwege de grote vraag naar huizen spijkers met koppen moet slaan en de huizen nu moet verkopen. ,,Je moet oogsten als de zon schijnt’’, aldus raadslid Hans Pijs.

Volgens wethouder Martien Jansen is verkoop op dit moment nog niet mogelijk vanwege afspraken met de projectontwikkelaar. Huizen worden verkocht als een deelgebied klaar is. Jansen zegt dat de eerste fase van Nuenen-West naar verwachting medio 2019 klaar is en dat de woningen in het gebied dan worden verkocht. ,,Het gaat zeker geen twee jaar meer duren.’’

Houben noemde de antikraakwoning vorig jaar een oplossing voor de middellange termijn. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement