Volledig scherm
Al de hele dag steken mensen over bij de gesloten spoorwegovergang. Vijf uur lang is er een storing in Nuenen. © Bert Jansen

Chaos bij spoorwegovergangen Nuenen: bomen waren acht uur lang gesloten

UPDATE + VIDEONUENEN - De overwegen in Nuenen zijn zondag van 12.10 uur tot rond 20.00 uur gesloten geweest, door een storing bij ProRail. Het zorgde voor een grote chaos bij de overwegen: mensen stonden uren te wachten, of staken over terwijl dat niet mocht. Treinen reden toeterend voorbij. 

Het gaat om de overwegen bij de Intratuin aan de Collse Hoefdijk en bij het Dierenrijk. Bij de dierentuin was zondagmiddag de chaos het grootst vanwege de drukte. Daar staken mensen massaal met fietsen, buggies en rolstoelen het spoor over. 

Tekst gaat verder na de video.

'Duurt langer dan normaal'

ProRail is met meerdere mensen aanwezig om de spoorovergangen te regelen en te bewaken. Treinen komen stapvoets over de overgang. ,,Dit is een zeer vervelende situatie", meldde een woordvoerder. ,,Dit duurt helaas veel langer dan normaal."

Pas tegen 20.00 uur gingen de bomen weer open. De oorzaak van de storing zat in een spoel in de rails, die is vervangen. Waarom het zo lang heeft geduurd wordt nog onderzocht. ,,Soms is het monnikenwerk'', zegt de woordvoerder van ProRail. ,,Al werken we er met man en macht aan.'' 

Volledig scherm
Chaos bij overweg Nuenen. © Bert Jansen
Volledig scherm
Verkeersregelaars proberen het verkeer in goede banen te leiden. © Bert Jansen
Volledig scherm
De overweg is al sinds 13.30 uur dicht. © Bert Jansen