Volledig scherm
Het Klooster in Nuenen. © Vincent Wilke

Coalitie Nuenen investeert miljoenen in Het Klooster

NUENEN - De nieuwe coalitie in Nuenen maakt geld vrij voor de verbouwing en exploitatie van cultureel centrum Het Klooster. In het coalitieprogramma staat dat de renovatie 2 à 3 miljoen euro gaat kosten in 2019 en in de begroting is een jaarlijkse bijdrage van 250.000 euro opgenomen om de exploitatieverliezen af te dekken.

,,Er is hoe dan ook brede steun voor het voortbestaan van het markante en beeldbepalende gebouw in het centrum van Nuenen’’, schrijven de coalitiepartijen W70, GroenLinks, SP en CDA in hun akkoord. Volgens de vier partijen is Het Klooster een pand met vele mogelijkheden, een ontmoetingsplek en repetitieruimte voor veel verenigingen en instellingen, een (theater)podium en locatie voor gemeenteraadsverkiezingen, bruiloften en koffietafels.

Quote

We gaan snel knopen doorhakken over de toekomst van Het Klooster

Coalitieprogramma Nuenen

Kwartiermaker Paul van Oort werkt op dit moment nog aan de uitwerking van zijn plannen voor het cultureel centrum. Eind vorig jaar presenteerde hij zijn eerste analyse. Van Oort concludeerde dat het kloostergebouw toe is aan een ingrijpende verbouwing en een laagdrempelig, open en bruisend gemeenschapshuis moet worden met plek voor horeca, professioneel theater en film.

De nieuwe coalitie steunt op hoofdlijnen zijn bevindingen, staat in het coalitieprogramma

Tekort

Het Klooster is een van van hoofdpijndossiers in de gemeente Nuenen. Het dorpshuis komt jaarlijks gemiddeld 178.000 euro tekort. De gemeente nam het beheer van het dorpshuis in 2016 over nadat de exploitant failliet was gegaan.

Van Oort reageert aangenaam verrast op de keuze van het nieuwe gemeentebestuur. Begin volgende maand presenteert hij zijn uitgewerkte plan en vermoedelijk nog voor de zomer komt het nieuwe Nuenense college met een voorstel. ,,We gaan snel knopen doorhakken over de toekomst van Het Klooster’’, schrijven de coalitiegenoten.   

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement