Volledig scherm
Het drama met de bierfiets © Bert Jansen

Donateurs brengen schadebedrag vernielde bierfiets bijeen

NUENEN – Twee acties om geld in te zamelen voor vergoeding van de bierfiets die in 2015 tragisch verongelukte in Eindhoven hebben een groot deel van het benodigde bedrag opgeleverd. De vrienden van slachtoffer Ruud Bijsterveld hebben tot dusver ruim de helft van de schadepost van bijna 4700 euro ingezameld, zei initiatiefnemer Ronnie van Diepen dinsdag. 

Hij gaat ervan uit dat de andere actie een vergelijkbaar bedrag opbrengt. ,,We wilden de boel verzachten maar op zo veel geld had ik niet gerekend. We moeten een heel eind kunnen komen’’, aldus Van Diepen.

Vernield

De bierfiets raakte totaal vernield door een aanrijding met een trein op een overweg in Eindhoven tijdens de viering van het kampioensfeest van het eerste elftal van de Nuenense voetbalclub EMK. Spits Ruud Bijsterveld overleefde het ongeluk niet.

De rechter bepaalde vorige week dat de EMK-speler die de bierfiets huurde bijna 4700 euro schade moet vergoeden aan de verhuurder. De uitspraak leverde op internet veel verontwaardigde reacties op. De vrienden van het slachtoffer begonnen een inzameling maar ook een spontane oproep op internet om geld te storten op de rekening van de voetbalclub kreeg veel steun, ook van wildvreemden.

Rekening voetbalclub

Penningmeester Piet van de Laar van EMK bevestigt dat ook op de rekening van de voetbalclub flink is gestort maar hij wil niet zeggen hoeveel. De club wil niet te vroeg juichen, onder andere omdat er nog hoger beroep mogelijk is in de rechtszaak over de schadeclaim.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement