Volledig scherm
PREMIUM
Janpieter Stuijt van restaurant Parkstreet BBQ and Grill in Nuenen. © Foto Ton van de Meulenhof

Dorpskok Janpieter Stuijt uit Nuenen houdt van het echte barbecueën

ZomerserieNUENEN -Je kunt er niet omheen. Want zeg je Nuenen, dan zeg je Van Gogh. En zeg je Van Gogh, dan zeg je aardappels. Dus dat de aardappel een hoofdrol speelt in een Nuenens gerecht, dat is logisch.

Maar hoe dan verder? Janpieter Stuijt van restaurant Parkstreet BBQ and Grill aan de Parkstraat houdt vast aan de missie van zijn in februari geopende restaurant; het echte barbecueën. Voor de foto is het meeste al voorbereid. ,,De aardappel heb ik in blokjes gesneden en geroosterd in de oven. En ik kan natuurlijk niet om lokaal vlees heen. Buikspek van het Gerwense Heyde Hoeve-varken van de barbecue. Maar een heerlijke bavette van het rund smaakt er ook geweldig bij. Dat is dan niks van Van Gogh, maar iets van mij. De bavette heb ik aangebraden op de grill en ligt al ruim een uur op 50 graden te rusten in de warmhoudkast. Nu wil ik een Franse kaas laten smelten in de kamado (de barbecue vooral bekend onder de merknaam Green Egg) om de gare aardappelblokjes in te dippen. Franse kaas omdat Van Gogh daar de laatste jaren van zijn leven doorbracht. Stokbrood kan natuurlijk ook.”

Geldrop e.o.