Volledig scherm
Christy van Moorsel in haar snoepwinkel: "Het is hard werken, maar een groot succes en machtig leuk om te doen."foto René Manders.

Eigen snoepwinkel Nuenen groot succes

NUENEN - In mei opende de geestelijk beperkte Christy van Moorsel (16) in Nuenen een eigen snoepwinkel. Die loopt na honderd dagen als een trein.

Ze voelt zich als een vis in het water te midden van honderden bontgekleurde snoepsoorten in Christy's Sweet Surprise. Christy van Moorsel (16) is er een heel ander meisje van geworden, hebben de ouders Van Moorsel ervaren.

"Al heeft Christy alle kenmerken van een zeer moeilijk lerend kind, ze kan zich in haar eigen snoepwinkel uitstekend redden", vertelt moeder Miriam vol trots.

Afgelopen mei zette moeder samen met Christy de kordate stap een eigen snoepwinkel te openen om haar tienerdochter met een geestelijke beperking uit de spiraal van een steeds verdergaand sociaal isolement te trekken.

De drukte en hectiek die het winkelduo daarmee over zich afriep, waren overweldigend en vermoeiend, maar vormden toch vooral een warm bad vol nieuwe uitdaging en een mooi perspectief. "Het is hard werken, maar een groot succes en machtig leuk om te doen", vertellen de snoepdames hartstochtelijk.