Volledig scherm
Een eerste impressie van de wijk Gerwen ZO. Die geeft vooral een beeld van het totaalplan; hoe de huizen er precies uit komen te zien, is nog niet bekend.

Eindelijk krijgt Gerwen nieuwbouw

GERWEN - De afgelopen 15 jaar is er amper gebouwd in Gerwen. Dat er nood aan nieuwbouw is, blijkt wel uit de overweldigende belangstelling voor het project Gerwen ZO.

Na jaren van stilstand gaat het er eindelijk van komen: nieuwbouw in Gerwen. Al meer dan 100 gezinnen hebben interesse getoond in een woning binnen het project Gerwen ZO, op het terrein achter de voetbalvelden van RKGSV. Wethouder Martien Jansen (W70) verwacht dat eind volgend jaar de eerste schop de grond in kan.

De nieuwe wijk van ongeveer zeventig woningen wordt gedeeltelijk gebouwd op het derde veld van voetbalclub RKGSV. Dat gegeven blijft straks terug te zien in de nieuwbouwwijk. De bomen, de sloten en het andere groen rond het sportveld blijven grotendeels in stand. "Eigenlijk ligt er daardoor al een mooie groenstructuur", licht Jansen toe. "Daar proberen we gebruik van te maken." Dat moet leiden tot een flinke groenstrook die straks de resterende twee voetbalvelden van de wijk scheidt. Maar ook tot een soort parkje in het midden van de wijk, met daarin de bomen die nu aan de oostzijde van het voetbalveld staan.

Geldrop e.o.