Volledig scherm

Europalaan Nuenen weer in beide richtingen open

NUENEN - In de loop van maandagmiddag is op de Europalaan in Nuenen de rijrichting opengesteld waarmee Nuenen in kan worden gereden.

In de vroege avondspits werd nog maar aarzelend gebruikgemaakt van de rijrichting. Men moest duidelijk nog even wennen. Ook de nieuw aangelegde busbanen zijn maandagmiddag in gebruik genomen. Bij de openstelling hoorde natuurlijk ook het afstellen en inschakelen van verkeerslichten.

Vooral het kruispunt Europalaan met de Vallestap/Parkstraat heeft een ware metamorfose doorgemaakt. Van een kruispunt is namelijk geen sprake meer. Het ruim opgezette verkeersplein moet nu de doorgaans drukke verkeersstromen in goede banen gaan leiden.

Het werk is echter nog niet gedaan. Vanaf dinsdag wordt de aansluiting met de Kapperdoesweg onder handen genomen. De afsluiting duurt drie weken. Ook wordt er nog hard gewerkt aan de noordelijke ventweg en aan diverse trottoirs, waarna uiteindelijk ook nog het groen volgt.

Volledig scherm
  1. Dierenrijk Dier en Doe Dagen in Nuenen
    Play
    VIDEO

    Dierenrijk Dier en Doe Dagen in Nuenen

    NUENEN – Knutselen aan kattenspeeltje, krabpaal, voertjeskatapult of een pindaketting rijgen. Bedoeld om dieren te verrijken en kinderen mee te geven dat dit ook met je huisdier kan. ,,Een pompon aan een touwtje voor de kat. Veel kinderen kennen dat niet” zegt dierverzorger Jeroen van Maastrigt. ,,We vertellen dat je dieren niet alleen fysiek maar ook geestelijk kunt bezighouden. Het voorkomt verveling.” Ze doen het in Dierenrijk dagelijks.

Geldrop e.o.