Volledig scherm

Flinke stap in reconstructie Europalaan in Nuenen

NUENEN - Bij de reconstructie van de Europalaan in Nuenen is dinsdag weer een flinke stap gezet. Aan de noord-zijde zijn de voorbereidingen getroffen om het gemotoriseerde verkeer over een nieuwe baan te leiden zodat aan de zuidzijde kan worden gewerkt.

De aan beide zijden nieuw aangelegde veiligheidswal moet het verkeer op het goede spoor houden.
De Vallestap werd afgesloten en een verkeersregelaar stond ter plaatse al het verkeer, ook fietsers en voetgangers, in de juiste banen te leiden.

Woensdagochtend leidden de veranderingen tot veel verwarring. Vooral bij fietsers en voetgangers die, in tegenstelling tot auto’s, vrachtverkeer en bussen, in veel gevallen wel de afzettingsborden omzeilden. Zij moesten op last van de aanwezige verkeersregelaars omkeren. De mannen in de gele hesjes hadden er hun handen vol aan, vooral bij de overgang van de Smits van Oyenlaan naar de Europalaan en bij de Lindenhof waar vanaf woensdag auto’s over het fietspad rijden.

De onveilige situatie leidde er toe dat er in allerijl nog richtingsborden moesten worden bijgeplaatst en extra verkeersregelaars moesten worden opgeroepen.

Volledig scherm
Reconstructie Europalaan Nuenen
Volledig scherm
Reconstructie Europalaan Nuenen
Volledig scherm
Verkeersregelaars bij de Europalaan in Nuenen

Geldrop e.o.