Volledig scherm
Burgemeester Maarten Houben van Nuenen

Fractievoorzitters Nuenen in spoed bijeen over woonsituatie burgemeester

NUENEN – Fractievoorzitters in de Nuenense gemeenteraad komen dinsdagavond in een extra vergadering bijeen om te spreken over nieuwe informatie over de woonsituatie van burgemeester Maarten Houben. Ook krijgen de raadsleden de documenten die de gemeente op verzoek van het Eindhovens Dagblad openbaar heeft gemaakt. 

De documenten onthullen dat burgemeester Maarten Houben vorig jaar van alle kanten is gewaarschuwd voor problemen met de fiscus en discussie over zijn integriteit vanwege zijn keuze om antikraak in een huis van de gemeente te gaan wonen.

Schrijnend

D66-fractievoorzitter Bertje van Stiphout heeft het initiatief genomen voor het overleg. ,,Een burgemeester hoort het goede voorbeeld te geven. Als je alle feiten op een rijtje zet, is het geen fraai beeld. Hij heeft de goedkoopste woning van Nuenen en dat is schrijnend voor mensen die meer betalen voor een sociale huurwoning terwijl ze minder te besteden hebben. Ik heb daar moeite mee en ik denk dat de hele gemeenteraad dit vervelend vindt. Er moet een politieke reactie komen.’’

Als het aan Van Stiphout ligt, moet de burgemeester zo snel mogelijk op zoek naar een andere woning. Het huis in Nuenen-West kan volgens haar verkocht worden of bijvoorbeeld gebruikt worden om vluchtelingen te plaatsen. 

Het overleg dinsdagavond van de fractievoorzitters is besloten en strikt vertrouwelijk.