Volledig scherm
Het gemeentehuis van Nuenen. © Ton van de Meulenhof

Gemeenteraad Nuenen streeft naar fusie in 2020

NUENEN - De gemeenteraad van Nuenen streeft naar een fusie op 1 januari 2020. Dat staat in een voorstel waarover de raad op 16 november een beslissing neemt. In het voorstel staat nog geen voorkeur voor een fusiepartner omdat de raadsleden die de gesprekken met de kandidaten Eindhoven en Son en Breugel hebben gevoerd de keuze volledig aan de gemeenteraad willen laten.

Door nu een fusiedatum te prikken wil de werkgroep die het raadsvoorstel heeft gemaakt een signaal afgeven. "We willen laten zien dat er serieus en adequaat aan herindeling van Nuenen wordt gewerkt", zei raadslid Chris Eeuwhorst vrijdag in een toelichting.

De provincie Noord-Brabant nam in de zomer de regie in het fusieproces van Nuenen over. Vanwege verdeeldheid in de gemeenteraad hebben Gedeputeerde Staten er onvoldoende vertrouwen in dat Nuenen zelfstandig een fusiepartner kiest.

Volgens het voorstel gaat Nuenen een nieuwe poging doen om de regie terug te krijgen. Als de gemeenteraad instemt krijgt burgemeester Maarten Houben de opdracht om daarover met de provincie in gesprek te gaan. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Geldrop e.o.