Volledig scherm
De heer Toine van Otterdijk met de plaquette die later dit jaar geplaatst wordt. © Miriam Van Den Nieuwenhof

Honderdjarige uit Nuenen kookt nog altijd zijn eigen potje

NUENEN - De heer Toine van Otterdijk uit Nuenen vierde afgelopen weekeinde zijn honderdste verjaardag. Met zijn familie en de burgemeester.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de achtertuin van een dochter vierde de heer Van Otterdijk zondag zijn 100ste verjaardag, omringd door kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en zijn vriendin.

Burgemeester Maarten Houben bracht felicitaties over namens de gemeente en bood de eerste helft van een cadeau aan: de plaquette die later dit jaar wordt geplaatst bij de zilverlinde die voor de heer Van Otterdijk in Park Houtrijk zal worden geplant. De heer Van Otterdijk werd 100 jaar geleden geboren in Maarheeze en verhuisde als jongen naar Eindhoven. De kinderen uit het gezin gingen daar naar de middelbare school. Hij trouwde met Mimi van der Laak en zij mochten enige jaren geleden hun 65-jarige huwelijk vieren. Tot aan haar overlijden heeft hij voor haar gezorgd.

Kassier

De heer Van Otterdijk werkte bij de gemeente Eindhoven en was kassier bij de gemeentebedrijven (de gasfabriek). Een grote hobby was tafeltennis. Hij was lid van het bestuur van de KNTTB en voorzitter van PSV tafeltennis en medeorganisator van WK's.

Reizen was een hobby. Het gezin met drie kinderen vierde vroeger vakantie in Italië. Veel later bezocht hij zijn zoon in Canada en op hoge leeftijd ging hij nog op bezoek bij zijn dochter die toen in Amerika woonde. De douanier geloofde eigenlijk niet dat de rechte, krasse man al 94 was.

Sinterklaas

Momenteel woont de heer Van Otterdijk nog zelfstandig in een aanleunwoning van De Akkers, dicht bij een dochter en dicht bij zorg hoewel hij ook nog voor zichzelf kookt. Hij zingt er en speelde er een paar jaar geleden voor Sinterklaas. Hij is lid van de KBO. Op de vraag wat hij van zijn verjaardag vindt zegt hij 'druk'.

Maar dit antwoord gaat gepaard met een grote glimlach.