Volledig scherm
Maarten Houben. Archieffoto © Rene Manders

Hoogoplopende gemoederen na motie van wantrouwen tegen burgemeester Nuenen

NUENEN - Een motie van wantrouwen tegen burgemeester Maarten Houben heeft vrijdagavond hoogoplopende emoties veroorzaakt in de Nuenense gemeenteraad. Raadslid Hans Pijs diende de motie in maar dat werd hem niet in dank afgenomen door enkele fractievoorzitters.

Het zelfstandige raadslid Hans Pijs geeft burgemeester Houben de schuld dat hij in de gemeenteraad twee jaar lang met de nek is aangekeken. Fractievoorzitters in de gemeenteraad wezen Pijs aan als het lek uit hun geheime overleg terwijl de burgemeester wist dat hij onschuldig was. Houben beschikte over relevante vertrouwelijke informatie maar koos ervoor om die niet te delen met de fractievoorzitters.

Eind oktober kreeg Pijs alsnog excuses van zijn collega’s. Met de motie van wantrouwen wilde hij een punt zetten achter de kwestie. "Het gaat mij om het principe dat jullie accepteren dat de burgemeester cruciale informatie verzwijgt", zei hij geëmotioneerd.

Sommige raadsleden toonden begrip voor de actie van Pijs maar vooral CDA-fractievoorzitter Erik Groothoff reageerde fel. Hij beschuldigde Pijs van een publiciteitsstunt. "Excuses moeten ook geaccepteerd worden."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement