Volledig scherm
© Bert Jansen

Inzamelingsactie gestart in Nuenen voor voetballer die schade aan bierfiets moet betalen

NUENEN - De Nuenense voetbalclub EMK en een grote sponsor springen in de bres voor de speler die de bierfiets moet vergoeden die tragisch verongelukte tijdens een kampioensfeest in 2015. Voormalig voorzitter Jacques Ribot en de anonieme sponsor overleggen vrijdagmiddag over een oplossing voor de schadepost van bijna 4700 euro. Bovendien is op internet een spontane inzamelingsactie begonnen.

De bierfiets, die werd gebruikt voor de viering van het kampioenschap van het eerste elftal in 2015, raakte totaal vernield door een aanrijding met een trein op de spoorwegovergang aan de Tongelresestraat in Eindhoven. De 24-jarige geblesseerde spits Ruud Bijsterveld was weliswaar van de bierfiets gekomen maar werd door de snelheid van de trein tegen de zijkant gezogen en kwam om het leven.

De rechter bepaalde gisteren dat de speler die de bierfiets huurde de schade moet vergoeden aan de eigenaar. De verhuurder claimde ruim 16.500 euro maar omdat de bierfiets al zeker vijf jaar oud was, reduceerde de rechter de schadevergoeding.

Tekst gaat verder onder Facebook bericht.

,,We gaan dit netjes oplossen'', verzekert penningmeester Piet van de Laar van EMK die benadrukt dat de club de tragische kwestie liefst in alle stilte afhandelt. Een prominente sponsor die EMK een warm hart toedraagt en anoniem wil blijven, is duidelijker in zijn reactie: ,,EMK is een familieclub en iedereen is betrokken. We zorgen dat de speler hier niet mee zal worden belast.''

Een oproep op internet om geld over te maken naar de rekening van EMK leverde donderdag snel vele positieve reacties op. Stortingen zullen goed terechtkomen, reageerde de penningmeester.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement