Volledig scherm
ANP

Journaallezer René van Brakel uit Nuenen wordt hoofdredacteur EenVandaag (video)

NUENEN - René van Brakel uit Nuenen is per 1 februari 2017 de nieuwe hoofdredacteur van EenVandaag (AVROTROS). Hij zal leiding geven aan het televisieprogramma EenVandaag en Radio EenVandaag. Van Brakel werkte hiervoor als chef eindredactie van NOS Nieuws en als nieuwslezer van het NOS Journaal.


In de jaren negentig begon René bij de lokale zender Radio Decibel in Nuenen. Terwijl hij in 1997 journalistiek studeerde in Tilburg ging Van Brakel als stagiair aan de slag bij Omroep Brabant radio. Vijf jaar later presenteert hij het Brabant Nieuws. In dat jaar, 2002, valt René in de prijzen. Hij wordt gezien als een jong talentvolle radiopresentator. In 2008 maakt Van Brakel de overstap van Omroep Brabant naar de NOS waar hij als redacteur en nieuwslezer aan de slag gaat.

Bewezen
Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS, is blij met de komst van Van Brakel: “René is een doorgewinterd journalist, die zijn sporen in de journalistiek verdiend heeft. Hij heeft de afgelopen jaren bewezen nieuws en actualiteiten op verschillende platforms toegankelijk te kunnen maken voor een breed publiek. Daarmee past René bij uitstek bij het multimediale programma dat EenVandaag in de jaren is geworden”.

René van Brakel is blij dat hij als hoofdredacteur richting mag geven aan het goedbekeken actualiteitenprogramma. ''Het is een mooie uitdaging en eer om met EenVandaag in een tijd van maatschappelijke fragmentatie ook in de toekomst een breed publiek te blijven bereiken”.

De lokale Omroep van Nuenen nam deze zomer een kijkje bij René van Brakel.

Geldrop e.o.