Volledig scherm
De Soeterbeekseweg. FOTO René Manders/fotomeulenhof

Kosmoslaan Eindhoven wil Soeterbeek Nuenen echt afsluiten

EINDHOVEN/NUENEN - Het moet maar eens afgelopen zijn: de Soeterbeek op de grens van Eindhoven en Nuenen moet afgesloten worden. De gemeente Nuenen mag zich niet verschuilen achter een nieuw verkeersonderzoek. Het kan ook nog wel een jaar duren voor het definitieve besluit er ligt. Dat zeggen de bezwaarmakende bewoners van de Eindhovense Kosmoslaan.

In de rechtbank in Den Bosch boog de rechter zich weer over de kwestie. Inzet is het besluit van maart dit jaar om de Soeterbeek/Soeterbeekseweg open te houden. De gemeente Eindhoven en de Kosmoslaan zijn daar tegen omdat dat tot meer sluipverkeer leidt. Nuenen dient echter de belangen van de inwoners van Nederwetten voor wie dit de enige weg naar Eindhoven is. Maar ook automobilisten uit Nuenen sluipen over de Kosmoslaan en zorgen daar voor overlast.

Uitstel
Het college van Nuenen kiest voor uitstel: eerst is nieuw onderzoek nodig om precies te bepalen welke maatregelen nodig zijn. Maar uitstel leidt volgens de Kosmoslaan bijna zeker tot afstel van het weer afsluiten van de Soeterbeek, zo betoogde Kramer donderdag. Daarom moet de rechter ingrijpen en de weg weer op slot doen.

Uitspraak over 2 weken.

Geldrop e.o.