Lichaam vermiste vrouw in Nuenen is gevonden

VIDEO + UPDATENUENEN - De duikers van de politie hebben omstreeks 16.00 het levenloze lichaam van de vermiste vrouw gevonden in het Laco Strandbad aan de Enodedreef in Nuenen. Het gaat om een 49-jarige vrouw uit Eindhoven. De vrouw raakte zondagavond rond 18.20 uur vermist, de brandweer zocht zondag al de hele avond tevergeefs.

De zoektocht naar de vermiste vrouw in het water van ging vanochtend verder. Bert Lavrijsen, eigenaar van het strandbad, is maandagochtend ook aanwezig. Hij vertelt dat de vrouw een bekend gezicht is bij het bad. Ze heeft er een abonnement en komt regelmatig zwemmen en snorkelen. De vrouw heeft een passie voor onderwaterfotografie. Lavrijsen is ontdaan. ,,Triest", noemt hij het.

Snorkelen

De vrouw was zondag aan het snorkelen, met een loodgordel om. Gedurende de middag liet ze zich om de tijd zien aan haar familie op de kant. Toen haar man enige tijd niks gezien had, werd hij ongerust. Met de toezichthouders van het bad is het terrein afgezocht en toen zij niks vonden, zijn de hulpdiensten ingeschakeld.

De brandweer heeft zondag eerst tevergeefs het oppervlak van het water afgezocht in het zwemgedeelte tussen de lijnen. Omdat de hoop op overleving was opgegeven, namen duikers van de politie het over. Zij zochten zondag de bodem af. De politieduikers bleven zondagavond zoeken tot het donker werd. De zoektocht word maandagochtend hervat. Ook een sonarboot is ingezet.

Gesloten

Normaal gesproken gaat het strandbad om 8.30 uur open, maar alles is afgesloten tot de vrouw is gevonden. Het is de eerste keer dat bij het strandbad aan de Enodedreef iemand vermist raakt.

Volledig scherm
Het lichaam van de vermiste vrouw werd omstreeks 16.00 gevonden. © Bert Jansen
Volledig scherm
Zoektocht Nuenen. © Bert Jansen
Volledig scherm
Specialisten zoeken op een specifieke plek in het strandbad in Nuenen. © Bert Jansen
Volledig scherm
Er wordt opnieuw naar de vrouw gezocht. © Bert Jansen
Volledig scherm
Duikers gaan opnieuw zoeken in Nuenen. © Bert Jansen
Volledig scherm
Zoektocht Nuenen. © Bert Jansen
Volledig scherm
Er wordt door duikers gezocht naar de vrouw. © Bert Jansen
Volledig scherm
Er wordt door duikers gezocht naar de vrouw. © Bert Jansen

Download de gratis nieuwsapp van het ED. Zo bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).