Volledig scherm
Ibrahim Wijbenga

Moslims tegen komst crematorium bij begraafplaats Nuenen

NUENEN - Hernieuwde plannen voor de vestiging van een crematorium bij begraafplaats Oude Landen in Nuenen stuiten op grote weerstand bij de Stichting Islamitisch Begrafeniswezen. De islamitische bezoekers van de begraafplaats vrezen dat een crematorium de rust zal verstoren. Ze vinden bovendien dat een begraafplaats niet is te verenigen met een crematorium, zegt voorzitter Ibrahim Wijbenga.

,,Begraven en cremeren vertegenwoordigen twee totaal verschillende opvattingen over de dood en afscheid. We kunnen het aan onze achterban niet verkopen dat op een paar meter afstand mensen worden gecremeerd. Een crematorium stuit ons echt tegen de borst. Het past niet binnen ons geloof en past ook niet bij het idee van een begraafplaats", aldus Wijbenga.

Quote

Een crematori­um past niet binnen ons geloof

Voorzitter Ibrahim Wijbenga van de Stichting Islamitisch Begrafeniswezen

Hij zegt dat er op de gemeentelijke begraafplaats ruim 600 graven zijn gereserveerd voor islamitische graven, ongeveer een kwart van het totaal. De stichting was niet op de hoogte van de plannen voor een crematorium en heeft wethouder Joep Pernot om opheldering gevraagd. Volgens de moslims zijn er in de regio voldoende crematoria.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement