Volledig scherm
Het boekje waarin de nieuwe cd van Lenny Kuhr zich bevindt. © Grafisch ontwerp: Nine Fluitsma

Nieuw album van zangeres Lenny Kuhr uit Nederwetten heeft karakter van privé-concert

RECENSIENEDERWETTEN - Het 31ste album van Lenny Kuhr is een bijzondere uitgave. De cd bevindt zich in een boekje met, behalve de songteksten, een groot aantal fraaie foto's. Daaronder ook familieportretten uit de privécollectie van de zangeres uit Nederwetten.

De verpakking heeft een duidelijke link met de veertien liedjes op het album, Gekust door de eeuwigheid getiteld. De songs zijn zonder uitzondering persoonlijk en intiem. De cd lijkt een privé-recital, waarin Lenny Kuhr (67) met haar karakteristieke, warme stem verhaalt over onder meer de liefde, de warme relatie tussen twee religieuze zusters, heimwee, hoop & vrede, spiritueel leider Gandhi en folkzanger Dimitri van Toren (1940-2015). Ook zingt ze met kleindochter Lihi een liedje over de geboorte van kleinzoon Eliah (het neefje van Lihi).

Sfeer
De intieme sfeer wordt benadrukt door het subtiele spel van haar bandleden Mischa Kool (bas) en Reinier Voet (gitaar). De gitarist strooit met versieringen in de stijl van gypsy-jazz en zijn partijen zijn perfect gedoseerd.

De teksten zijn geschreven door Kuhr zelf, filosoof/dichter Hein Stufkens en Rob Frank. Ook heeft ze een ouder lied, Altijd heimwee, met een tekst van Herman Pieter de Boer (1928-2014), opnieuw opgenomen. In dit lied, voorzien van een mooie, ingetogen gitaarsolo, blijkt dat de toch al authentieke stem van de geboren Eindhovense door de jaren heen nóg meer karakter en diepgang heeft gekregen.

Gekust door de eeuwigheid van Lenny Kuhr is verschenen bij UIL-Records.

Volledig scherm
Lenny Kuhr. © ANP Kippa