Volledig scherm
Gemeentehuis in Nuenen.

Nuenen blijft weg bij overleg over fusie

NUENEN - Diep wantrouwen is voor de beoogde coalitiepartijen in Nuenen de reden om niet met de provincie te gaan overleggen over een fusie met Eindhoven.

De vier beoogde coalitiepartijen hebben een oproep van de vier beoogde oppositiepartijen donderdagavond weggestemd omdat ze gedeputeerde Anne-Marie Spierings totaal niet vertrouwen. 

,,We geloven niet dat er een serieus gesprek gevoerd kan worden met een gedeputeerde die drogredenen, slechte argumenten en onjuiste feiten gebruikt om Nuenen te annexeren’’, haalde W70-raadsluit Peter van Leeuwen uit naar Spierings. Meedoen aan het overleg met de provincie zal volgens hem worden uitgelegd als een positieve opstelling. ,,In die val willen we niet lopen.’’

,,De ervaring leert dat de provincie halsstarrig en onwrikbaar vasthoudt aan haar standpunt en ik geloof niet dat dat gaat veranderen. Het geeft geen zin om invloed uit te oefenen’’, zei fractievoorzitter Boudewijn Wilmar van GroenLinks. 

De provincie presenteert het herindelingsplan en het resultaat van de onderhandelingen met de gemeente Eindhoven binnen twee weken. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement