Volledig scherm
Korte tijd werd maandag een roze spandoek om het beeld De Aardappeleters gehangen. © Andries Mulder

Nuenen kleurt steeds meer roze: tompoucen met foto Steven Kruijswijk te koop

NUENEN - Steven Kruijswijk is sinds zaterdag in het bezit van de roze leiderstrui in de Ronde van Italië. Daarmee komt de wielerkoorts in Nuenen, waar hij opgroeide en waar zijn ouderlijk huis nog staat, aarzelend op gang.

Bakkerij Schellens verkoopt sinds dinsdag tompoucen - 4 voor 5 euro - met een foto van Kruijswijk erop. „We spelen hier zeker in op het succes van Steven. Hij woont hier dan wel niet meer, maar hij is en blijft een Nuenenaar. Als hij van het weekend nog in het roze rijdt, gaan we het nog wel grootser aanpakken”, aldus eigenares Joke Schepers-Groenen.

'Het gaat steeds meer leven'
Ook de fietsenwinkel Rubino is in het roze omgetoverd. „Het gaat steeds meer leven." Het beeld De Aardappelters van Vincent van Gogh in het park had maandag ook al korte tijd een roze doek om. "We zijn er ook van overtuigd dat Steven de Giro gaat winnen”, zegt Sjef Kisters.

Wielerclub
Bij de jeugd van de wielerclub van Kruijswijk is het enthousiasme eveneens groot. Zondag gaan de rennertjes van de vereniging Trap Met Lust Dommelstreek met elkaar de laatste etappe kijken. De voormalige fanclub van de renner komt bij elkaar in de stamkroeg De Stam in Gerwen. „De fanclub is een paar jaar geleden opgeheven omdat Steven in zijn bescheidenheid het allemaal te veel vond. Maar we steunen hem nog altijd. We verwachten een vol café”, aldus de eigenaresse.

Ook plannen voor een huldiging zijn al in de maak.

Volledig scherm
Bakkerij Schellens Nuenen heeft speciale gebakjes