Volledig scherm
© Bert Jansen

Nuenen opgeschrikt door reeks straatroven

NUENEN - Nuenen is deze week opgeschrikt door een reeks mogelijke berovingen. De politie onderzoekt of de vier incidenten met elkaar verband houden. Het gaat om zaken waarbij telkens twee jongens betrokken zijn die mensen lijken te willen beroven. In één geval lukte dat ook. 

Woensdag werd kort na 03.00 uur op de Boordseweg in Nuenen een 20-jarige man uit Nuenen aangesproken door twee jongens, die het slachtoffer op een agressieve manier om geld vroegen. De man wist te ontkomen door hard weg te rennen. Rond 06.30 uur diezelfde ochtend was een 22-jarige vrouw uit Nuenen op de Vincent van Goghstraat bezig haar fiets op slot te zetten, toen ze werd benaderd door twee jongens. De vrouw werd beroofd van haar mobiele telefoon. Een melding via Burgernet leverde tot nu toe geen resultaat op.

Een dag later werd op de Kerkstraat rond 21.15 uur een pizzabezorger benaderd door twee mannen. De bezorger vertrouwde de situatie niet en ging er op de fiets vandoor. Eenmaal op zijn werk waarschuwde hij de politie. Even later zou geprobeerd zijn om een man geld afhandig te maken bij een geldautomaat aan de Parkstraat, waar hij net gepind had. Ook daar zou het gaan om twee jongens. De man wist te ontkomen en belde de politie.

Camerabeelden

Volgens de politie is het heel goed mogelijk dat de incidenten met elkaar in verband staan. De politie heeft inmiddels met een aantal getuigen gesproken en camerabeelden uit de omgeving van de verschillende locaties worden geanalyseerd. De politie vraagt of getuigen zich willen melden en roept mensen op om verdachte situaties direct te melden via 112.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement