Volledig scherm

Nuenen speelt magisch Levend Kerstverhaal

De zaterdag voor Kerstmis wordt in Nuenen het Levend Kerstverhaal opgevoerd, georganiseerd door de gezamenlijke kerken. Dorpsboerderij Weverkeshof verandert enkele uren in het Bethlehem van het jaar 0.

Bethlehem is bezet gebied en alle bezoekers dienen een euro tol te betalen en zich in te schrijven voor ze de stad in mogen.

Aldaar worden ze door een gids over donkere paden rondgeleid die sfeervol worden verlicht door tientallen olielampen, kleine vuurpotjes en brandende vuren.
Op route vinden de vreemdste ontmoetingen plaats. Met een profeet, met een woekeraar die probeert je beleggingen aan te smeren, met een bange koning Herodes in zijn deftige kamer. Er zijn magiërs met een glazen bol, dronkenlappen in een overvolle herberg en herders die nog helemaal beduusd zijn door het wonder van het licht dat ze zojuist hebben mogen aanschouwen, en waarover de engelen zingen, een kind dat geboren is in een stal.
Onder de indruk arriveren de Bethlehem-gangers uiteindelijk in de herberg waar hen warme glühwein of chocolademelk wacht.

Geldrop e.o.