Volledig scherm
2017-02-17 23:50:01 HILVERSUM - Pleun wint de finale van The Voice of Holland. Coach Waylon is blij. ANP KIPPA PAUL BERGEN © ANP

Nuenense Pleun wint The Voice of Holland

NUENEN - Pleun Bierbooms (18), alias de Nederlandse Adele, heeft vrijdagavond het zevende seizoen van The Voice of Holland gewonnen. In de zangwedstrijd versloeg de Nuenense de overige drie tienertalenten Vinchenzo, Thijs en Isabel.

Voor de ogen van 1500 mensen in de studio en miljoenen tv-kijkers maakte ze haar favorietenrol waar. De pupil van coach en zanger Waylon legde met de winst beslag op een contract bij platenmaatschappij 8 Ball Music en een auto.

Pleun maakte vooral indruk met een nummer dat ze in een van de eerdere liveshows ook al liet horen. Haar versie van Sam Smith’s Writings on the Wall, was foutloos. Het commentaar van Ali B. op het optreden van Pleun, die ooit al bijbaantje in een spoelkeuken werkte: “Is dit een logisch vervolg op jouw carrière als afwasser? Ja, want na afwassen komt afdrogen. En dat heb jij nu met je concurrenten gedaan."

In totaal zong ze vijf nummers tijdens de finale. Ze opende de show samen met de drie andere kandidaten en dj Armin van Buuren. Ze stond daarna op het podium met de Deense formatie Lukas Graham en zong hun wereldwijde hit 7 Years. Als tussendoortje werden de ouders van alle kandidaten bedankt waarna de Nuenense het eerste deel afsloot met een duet. Samen met coach Waylon bracht ze een eigen versie van het nummer From This Moment On van Shania Twain.

Nadat de 19-jarige en oudste kandidaat Thijs bij de eerste schifting was afgevallen, zong Pleun ook nog haar single. Als enige van de finalisten had ze geen eigen nummer, maar een cover: What Hurts The Most van Cascada.