Volledig scherm
De rechtbank in Breda. © BD

Nuenense verduisterde voor vier ton bij twee bedrijven

DEN BOSCH - Een 44-jarige Nuenense huilde donderdag bij de rechtbank in Den Bosch hete tranen. Ze zou het verschrikkelijk vinden -vooral voor haar twee jonge kinderen- als mama naar de gevangenis moet. Toch is dat wat de vrouw boven het hoofd hangt. De officier van justitie eiste vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk.

In zeven jaar tijd wist de Nuenense, werkzaam als administratief medewerkster, bij twee bedrijven een kleine vierhonderdduizend euro te verduisteren, onder meer door valse facturen op te maken en het geld naar de eigen bankrekening door te sluizen. Krap twee ton stal ze van het bedrijf Urbidata en, nadat ze daar was ontslagen, eenzelfde bedrag bij Prestop in Son.

Van het geld kocht zij onder meer een dure Volvo, een grote camper én een luxe tuinhuis. "Ik wilde geluk kopen voor mijn gezin", snotterde de vrouw, "maar ik heb het ongeluk gekocht voor heel veel anderen."

De echtgenoot van de vrouw, zestig uur per week werkend als vrachtwagenchauffeur, zou niets hebben geweten van de verduisteringspraktijken. Zij deed de administratie.

In zijn pleidooi wees advocaat Martijn Collart op de verregaande gevolgen voor de jonge kinderen als de vrouw achter de tralies zou verdwijnen. Bovendien, zo betoogde hij, is zijn cliënt dan niet in staat om weer aan het werk te gaan en Prestop terug te betalen. "Haar ex-man kan zijn drukke baan niet combineren met de zorg voor de kinderen. Als mevrouw naar de gevangenis moet, straffen we de kinderen het hardst."

De rechtbank doet op 18 januari uitspraak

Geldrop e.o.