Volledig scherm
Oma Agnes en Tefari Prevoo. © Daphne Prevoo

Oma Agnes hoopt op spoedige komst kleindochter vanuit Sint-Maarten

NUENEN - Agnes Prevoo uit Nuenen hoopt zo snel mogelijk haar kleindochter Tefari (10) in haar armen te kunnen sluiten. Het meisje woont met haar alleenstaande moeder op Sint-Maarten, hoog in de bergen bij South Reward. Sinds de orkaan en de plunderingen die daarna volgden, is dat nu even geen veilige plek om te wonen, vinden Agnes en haar dochter Daphne.

Zij willen dan ook dat Tefari zo snel mogelijk naar Nederland wordt geëvacueerd, om het trauma van de orkaan te kunnen verwerken en hier naar school te gaan. Zelf blijft ze op het eiland, heeft Daphne maandag laten weten.

Geen plek

In het militaire vliegtuig met evacués dat die middag in Eindhoven aankwam, was geen plek voor het meisje. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken krijgen andere mensen op Sint-Maarten prioriteit. ,,Personen met een medische indicatie, familieleden van de uitgezonden hulpverleners, toeristen en mensen die hier tijdelijk werken of studeren krijgen voorrang", zegt een woordvoerder. ,,Andere mensen, ook bewoners, moeten een reguliere vlucht afwachten. Maar wellicht dat er bij een eventuele volgende vlucht nog mensen mee kunnen."

Agnes heeft goede hoop dat dat deze week gaat gebeuren. ,,Een groep kinderen vertrekt dinsdagochtend naar Curaçao om van daaruit naar Nederland te worden gebracht. Mijn dochter probeert Tefari op een van die vluchten te krijgen." Telefonisch contact met moeder Daphne gaat uiterst moeizaam. 

Goed nieuws

Aan het eind van de middag krijgt Agnes alsnog haar dochter aan de lijn. Ze heeft goed nieuws: ,,Tefari zit nu in het vliegtuig naar Curaçao en komt morgen naar Nederland", klinkt het verheugd. ,,Ja, mijn dochter is een doorzetter!"  

Volledig scherm
Tefari speelt viool. Hier op het strand van Sint Maarten. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Geldrop e.o.