Volledig scherm
© Erna Lammers

Pianoconcert Dévayani in Van Goghkerkje Nuenen

NUENEN - De Franse pianiste en componiste Dévayani heeft het talent om de energie van een plaats, een ziel of een moment te vertalen in een muzikale compositie. Wie dat ook wil beleven, kan op vrijdag 21 oktober in Nuenen naar haar concert in het Van Goghkerkje op Papenvoort 2a in Nuenen.

Dévayani‘s werk is geïnspireerd op het rijke verleden van het oude Kartharenland aan de voet van de Pyreneeën, waar zij woont. Tijdens het concert zal ze ook een speciaal op het publiek en de kerk toegesneden improvisatie spelen. In het voorprogramma is pianist Paul Weijmans te horen, die de avond samen met Hans van Nuland heeft georganiseerd.

Aanvang van het concert is 19.30 uur en het Van Goghkerkje is open vanaf 19.00 uur. Kaarten á 10 euro zijn te reserveren via Hans van Nuland, 06-51914453. Meer informatie is te vinden op deze website.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Geldrop e.o.