Volledig scherm
Plofkraak op de Albert Heijn aan de Parkstraat in Nuenen © Bert Jansen

Plofkraak bij Albert Heijn in Parkstraat Nuenen (video)

NUENEN - In de nacht van zondag op maandag voerden 3 in het zwart geklede personen met bivakmutsen om 2.30 uur een plofkraak uit op de geldautomaat in de Albert Heijnwinkel aan de Parkstraat. Ze zijn de winkel binnen gekomen via een deur aan de zijkant die door hen werd ingeslagen om daarna de geldautomaat deels op te blazen. Daarbij sprong ook het raam aan de voorzijde van de winkel aan gruzelementen. Met een enorme hamer sloegen zij de automaat verder kapot. Na slechts enkele minuten gingen ze er met de buit op een motor aan de achterkant van de winkel vandoor.

Vanwege 2 achtergebleven gasflessen werd in de nacht een deel van de Parkstraat afgezet. Een speciale opruimingsdienst is de flessen komen weghalen. Daarna is de afzetting beperkt tot ruimte voor de winkel. Binnen in de winkel kon het vroeg gearriveerde personeel meteen aan het werk met het opruimen van de ravage van veel rondgesprongen glas zodat maandagochtend toch de winkel open kon gaan.

Volledig scherm
Plofkraak op de Albert Heijn aan de Parkstraat in Nuenen © Bert Jansen
Volledig scherm
Plofkraak bij AH in Nuenen
In de nacht van zondag op maandag voerden 3 in het zwart geklede personen om 2.30 uur een plofkraak uit op de geldautomaat in de Albert Heijnwinkel aan de Parkstraat in Nuenen.

Geldrop e.o.