Volledig scherm
Het gemeentehuis van Nuenen. © Ton van de Meulenhof

Provincie houdt enquête over toekomst Nuenen

NUENEN/DEN BOSCH - De provincie Noord-Brabant gaat onder de inwoners van Nuenen een enquête houden over de toekomst van de gemeente. In totaal 2000 inwoners van de gemeente ontvangen vanaf vrijdag een vragenlijst. Gedeputeerde Staten hebben opdracht gegeven voor het onderzoek dat een representatief beeld moet geven van de wens van de inwoners over de bestuurlijke toekomst van Nuenen. 

De provincie vindt dat Nuenen niet zelfstandig kan blijven en wil de gemeente dwingen tot een herindeling met Eindhoven of Son en Breugel.

Deelnemers aan de enquête kunnen kiezen of Nuenen zelfstandig moet blijven of moet fuseren. Ze kunnen bovendien hun voorkeur uitspreken voor een fusie met Son en Breugel of Eindhoven. De vragenlijsten kunnen schriftelijk of digitaal worden ingevuld.

Een provinciewoordvoerder kan nog niet zeggen wanneer de resultaten bekend worden gemaakt.

Het Eindhovens Dagblad heeft begin november een enquête gehouden die werd ingevuld door 1271 lezers uit Nuenen. De resultaten waren weliswaar niet representatief maar wel duidelijk. Bijna driekwart van de ED-lezers meent dat Nuenen moet fuseren en de voorkeur gaat uit naar Eindhoven (56 procent).

De gemeenteraad oordeelde vorige maand dat er geen acute noodzaak is voor een herindeling van Nuenen. Als er toch aanleiding is voor een fusie dan gaat de voorkeur van de raad uit naar Son en Breugel als fusiepartner.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement