Volledig scherm
Gedeputeerde Anne-Marie Spierings © copyright Marc Bolsius

Provincie: referendum verandert niets aan noodzaak fusie Nuenen

DEN BOSCH/NUENEN - Een referendum in Nuenen over de geplande herindeling verandert volgens de provincie niks aan de noodzaak om de gemeente op te heffen. D66-gedeputeerde Anne-Marie Spierings heeft dat vrijdag gezegd in Provinciale Staten op vragen van GroenLinks.

In Nuenen bestaan sinds kort concrete plannen om een referendum te houden over de fusie met Eindhoven. De SP heeft een initiatiefvoorstel ingediend om het referendum mogelijk te maken en meerdere politieke partijen steunen het plan. 

De provincie wil dat Nuenen fuseert met Eindhoven. Gedeputeerde Spierings legde vrijdag uit dat de gemeente vrij is om een referendum te houden. Ze benadrukte echter ook dat het herindelingsproces in gang is gezet en dat Nuenen alle tijd heeft gehad om een referendum te houden. 

Spierings herhaalde dat er grote noodzaak is om de gemeente op te heffen omdat de politiek er al jaren slecht functioneert. ,,Die noodzaak verandert niet als er een referendum wordt gehouden'', concludeerde ze. 

  1. Nieuwbouw huur- en koopwoningen Parkstraat Nuenen

    Nieuwbouw huur- en koopwonin­gen Parkstraat Nuenen

    NUENEN - Woningstichting Helpt Elkander wil niet langer wachten met de herontwikkeling van het braakliggende terrein op de hoek van de Parkstraat en de Voirt in het centrum van Nuenen. De woningstichting heeft marktpartijen gevraagd om plannen in te dienen voor de bouw van huur- en koopappartementen voor een- of tweepersoonshuishoudens. Een supermarkt maakt geen deel uit van het plan en de kans dat die er nog komt is volgens interim-directeur Ben Wouters klein. ,,Een supermarkt maakt geen deel uit van de aanbesteding’’, zegt hij.

Geldrop e.o.