Volledig scherm
© Bert Jansen

Speler EMK Nuenen moet ruim 4500 euro betalen voor schade aan verongelukte bierfiets

DEN BOSCH - De speler van de Nuenense voetbalclub EMK die de bierfiets huurde die in 2015 betrokken raakte bij een fataal ongeval in Eindhoven moet 4681,50 euro schade vergoeden aan de eigenaar. De rechtbank in Den Bosch heeft dat donderdag bepaald. 

De bierfiets raakte door het ongeluk totaal vernield. De rechtbank bepaalde eerder al dat de huurder van de bierfiets aansprakelijk was voor de schade. De verhuurder claimde ruim 16.500 euro. 

De bierfiets was al zeker vijf jaar oud en de rechtbank heeft de waarde daarom geschat op een kwart van de nieuwprijs: 4500 euro.  De huurder moet bovendien de rekening betalen voor het ophalen van het wrak bij de politie (181,50 euro). 

Het fatale ongeluk met de bierfiets gebeurde op de spoorwegovergang aan de Tongelresestraat in Eindhoven. De leden van het eerste elftal van de Nuenense voetbalclub vierden met een kroegentocht per bierfiets hun kampioenschap. Tijdens het oversteken van het spoor kwam de fiets tot stilstand terwijl een trein er op af denderde.

De jongens sprongen van de bierfiets maar wisten niet te voorkomen dat hij klem raakte onder de spoorboom. De 24-jarige geblesseerde spits Ruud Bijsterveld was ook van de bierfiets gekomen maar werd door de snelheid van de trein tegen de zijkant gezogen en kwam om het leven.

In een andere procedure is de verhuurder van de bierfiets aansprakelijk gesteld voor de schade aan de trein. De NS claimt een bedrag van 170.000 euro.

Volledig scherm
© Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement