Volledig scherm
© Ronald Otter

Vanaf mei gaat N615 tussen Gerwen en Beek en Donk op de schop

BEEK EN DONK - De weg tussen Gerwen en de rotonde voorbij Beek en Donk gaat over drie maanden op de schop. De provincie start in mei met de werkzaamheden voor het groot onderhoud aan de N615 en wil daar voor de winter mee klaar zijn. 

De weg wordt opnieuw geasfalteerd en er komen nieuwe, beter regelbare verkeerslichtinstallaties. Ook worden enkele kruisingen aangepast ter verbetering van de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers. De provincie heeft twee informatieavonden gehouden in Laarbeek en naar aanleiding van op- en aanmerkingen daar zijn de plannen op een paar punten aangepast. 

Zo wordt binnen de bebouwde kom van Beek en Donk de rijbaan anders ingericht. Bomen aan weerszijden van de Lieshoutseweg tussen de Muzenlaan en de kruising met de Oranjelaan moeten duidelijker maken dat hier maar 50 gereden mag worden. Bij 't Laar komt een dubbele streep omdat inhalen daar straks verboden is. 

Voor de aanleg van een fietspad tussen de Irisstraat en de Orchideestraat moet een groot deel van de bomen in het plantsoen bij de Leliestraat worden gekapt. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement