Volledig scherm
Sinty Jazz Guitar Camp: workshop door Paulus (2e rechts) en Japy (2e links) © Jurriaan Balke

Vanuit de hele wereld naar gipsy jazz in Gerwen (video)

GERWEN- Ze komen uit Australië, Polen, Denemarken en Brazilië. Zijn dagen onderweg om een paar dagen te bivakkeren in Gerwen. Een groep van 25 muzikanten doet mee aan het Sinti Gypsy Jazz Guitar Camp. "Niets is zo mooi als samen muziek maken."

Gerwen als het hart van de Gipsy jazz. Net buiten de bebouwde kom van het Nuenense kerkdorp ligt accommodatie 't Huysven. Een caravan en een tweetal campers staan op de parkeerplaats. Op het grasveld achter het gebouw kleine tentjes. Voor de meeste muzikanten is een eenvoudige slaapplaats voldoende, een enkeling heeft toch voor een hotelkamer gekozen.

Optreden
​In het gebouw klinkt muziek. In een van de lokalen is een groepje aan het oefenen. Heel makkelijk blijkt het niet te zijn om gipsy jazz te spelen. "Het is best moeilijk om de slag te leren", weet Paulus Schäfer. Hij geeft aanwijzingen, kijkt en luistert. De muzikanten willen van elkaar leren en samen spelen. Na twee dagen workshops en jammen is het vrijdagavond tijd voor een optreden met publiek.

Vanaf 20.00 uur is er Sinti gipsy jazz te horen op het veld bij 't Huysven. Kaartjes kosten tien euro.

Vanuit de hele wereld komen ze naar Gerwen om bijles te krijgen op de gitaar. De beste Sinti Gypsy gitaristen komen daar nu eenmaal vandaan, dus geven Fapy Lafertin en Paulus Schäfer twee dagen lang workshops op het Sinti Jazz Guitar Camp

Geldrop e.o.