Vermiste vrouw in strandbad Nuenen nog niet gevonden, politie staakt zoektocht bij invallen duisternis

UPDATE + VIDEONUENEN - In het water van het Laco Strandbad aan de Enodedreef in Nuenen is zondagavond rond 18.20 uur een vrouw vermist geraakt. De brandweer gaat ervan uit dat zij is overleden. Er is de hele avond naar de vrouw gezocht, maar tevergeefs. Maandag gaat de zoektocht verder. 

De vrouw was op het water aan het snorkelen, met een loodgordel om. Gedurende de middag liet ze zich om de tijd zien aan haar familie op de kant. Toen die echter al enige tijd niets van haar gezien hadden, werden hulpdiensten ingeschakeld. 

De brandweer heeft tevergeefs het oppervlak van het water afgezocht. Omdat de hoop op overleving is opgegeven, namen duikers van de politie het over. Zij zoeken de bodem af. Dat is echter een zware klus. Het water van het strandbad is op deze plaats zo'n vijftien tot twintig meter diep. ,,Het is een heel groot gebied'', aldus een politiewoordvoerder.  

Extra apparatuur

De politieduikers bleven zondagavond zoeken tot het donker werd. 's Nachts zullen surveillerende agenten langs gaan, maar is het onmogelijk om in het water te speuren. Maandagochtend bij daglicht wordt verder gezocht. Waar nodig wordt dan ook extra apparatuur ingezet. 

Volledig scherm
Er wordt door duikers gezocht naar de vrouw. © Bert Jansen
Volledig scherm
Er wordt door duikers gezocht naar de vrouw. © Bert Jansen
Volledig scherm
Hulpdiensten bij het strandbad in Nuenen. © Bert Jansen
Volledig scherm
Hulpdiensten in Nuenen. © Dominique Elshout